Una ruta de Pedales del Mundo

Variants

Les variants de la ruta t’ofereixen una nova manera de realitzar la Pedals de Foc, passant encara per llocs més recòndits i salvatges dels que la mateixa ruta clàssica ja ofereix. Cal un estat de forma alt per garantir la seva finalització fent les diverses variants, encara que no és obligatori fer-les totes, sinó que cada ciclista podrà triar la que més desitgi, en funció de la seva forma física.

Realitzar totes les variants suma gairebé 280 quilòmetres i 7700 metres de desnivell positiu acumulat , de manera que és aconsellable disposar un mínim de 5 dies. Els allotjaments són pràcticament els mateixos que els de la ruta clàssica.

Aconsellem que els que la vulguin realitzar, hagin fet abans la ruta clàssica, ja que l’esforç és més gran, especialment en la segona variant, la qual només aconsellem als més experts amb bicicleta de muntanya, no per la dificultat tècnica que ofereix aquesta variant, sinó per la seva longitud (sortint de Castellars, seran necessàries unes 8 hores reals sobre de la bicicleta per arribar a la Vall Fosca per als ciclistes mitjanament preparats). També assenyalar la dificultat tècnica de l’última variant, ja que el lloc per on es desenvolupa, té algun pas vertiginós només apte per a experts en btt.

Les variants de la Pedals de Foc també ofereixen un gran entrenament per als ciclistes de llargues distàncies, no només en la seva preparació física, sinó també en la psicològica, ja que hi ha trams en els quals difícilment veurà a algú, fins i tot en ple estiu.

A diferència de la ruta clàssica, en les variants de la Pedals de Foc no es lliurarà llibre de ruta, sinó el track i unes petites explicacions pels trams més conflictius.

Si desitjes realitzar alguna de les variants, fes-ho saber a l’organització de la ruta a través del formulari de l’apartat pressupost.